Enrique C. Kates

10.08.2015 12:03

V pondělí 13. července 2015 zemřel můj dlouholetý kamarád a učitel angličtiny a španělštiny, Enrique Kates z Miami na Floridě. Věděla jsem, že už rok je nemocný se srdcem, ale stejně jsem si nějak myslela, že tu bude stále. Znali jsme se mnoho let, i když jsme spolu nemluvili zas tak často. To on mi vymyslel přezdívku JJB – Jana Jana Banana. V zimě 2012-13 jsme spolu podnikli několik pěších vycházek po Miami, na to moc ráda vzpomínám. Psala jsem o nich zde:

https://jana-strouhalova.webnode.cz/news/miami-florida/

https://jana-strouhalova.webnode.cz/news/miami-florida-little-havana-/

https://jana-strouhalova.webnode.cz/news/miami-florida-okoli-vizcaya-metrorail-station/

Enrique se narodil 3.4.1956 v Havaně na Kubě, pak dlouho žil v Mexiku a pracoval tam jako ředitel jazykové školy Berlitz. Nevím přesně, v kterém roce odstěhoval do Miami, pracoval jako učitel jazyků online, měl žáky z celého světa. 13.7.2015 zemřel na srdeční selhání. Jeho bratr oznámil tuto zprávu na FB:

„Pro ty, kdo ho znali, můj bratr Enrique (Henry) zemřel v pondělí v noci na srdeční selhání. Bude zpopelněn a jeho popel rozptýlen do moře, kde ho proudy budou moci zanést do jeho milovaného Mexika, země, kterou v srdci nikdy neopustil, kterou miloval a kde stále žije většina jeho milovaných přátel. Země, kde strávil nejlepší roky svého života a na kterou nikdy nezapomněl.“

Čest jeho památce!

Rest in peace, Enrique.