Queso para freir / Frying cheese
I když dnes nikam cestovat nebudeme, přesto je tento článek v rubrice "cesty".
Původním záměrem bylo vydat se s kamarádem Enrique na další procházku po Miami, kvůli špatnému počasí jsme však zůstali doma. Povídali jsme si přes Skype a potom Enrique usoudil, že je čas na menší svačinku. Šel i s kamerou do kuchyně a připravil si plátek "queso para freir". Zdálo se mi to jasné - kdo by neznal smažený sýr?? Ovšem příprava mě překvapila, nebyl to "smažák" takový, jaký ho známe my.
Jedná se o speciální typ bílého sýra, který se smažením neroztéká a hlavně se neobaluje.
Enrique ukrojil plátek sýra, na pánev stříkl malé množství oleje s lahve s rozprašovačem a na to položil sýr. Opekl z obou stran a svačinka byla hotová.
Na Internetu jsem našla obrázky různých balení sýra na smažení od různých značek.