Zpívání v dešti - Divadlo F. X. Šaldy Liberec

06.05.2013 23:55

B. Comden, A. Green, A. Freed, N. H. Brown - Zpívání v dešti

Muzikál

Režie: Oldřich Kříž

Dirigent: Martin Doubravský

Osoby a obsazení

Don Lockwood, filmová hvězda         JAN KŘÍŽ    
Cosmo Brown, klavírista a skladatel JAN RÉVAI    
Kathy Seldenová, herečka               MARIE BLAHYNKOVÁ
Lina Lamontová, filmová hvězda       KATEŘINA ŠILDOVÁ    
R. F. Simpson, producent                ZDENĚK NÁDENÍK
Roscoe Dexter, režisér                    MICHAL PLESKOT    
Dora Baileyová, novinářka                BLANKA ČERNÁ    
Carmen Straciatella, vizážista          JIŘÍ BARTOŠ STURC    
Sid Phillipsov, choreograf                 JAROSLAV RAINER    
Mr. Dinsmore, hlasový poradce         PAVEL HEJL    
Asistent režie                                 CELESTÝN ČAPKA    
Dívka na párty a Asistentka režie     VERONIKA MIČJAROVÁ

Hollywood se stal na přelomu 20. a 30. let minulého století dějištěm jedné z největších revolucí v dějinách kinematografie. Právě v této době totiž ukázalo studio Warner Bros divákům první mluvené filmy, takzvané „talkies“, jejichž obrovský úspěch definitivně ukončil éru němého filmu. Píše se roku 1927 a hvězdný pár stříbrného plátna, Don Lockwood a Lina Lammontová jsou ze dne na den postaveni před hotovou věc: ve svém novém filmu budou muset před kamerou nejen mluvit, ale dokonce zpívat! Don s tím nemá žádný problém, na rozdíl od Liny, jejíž hlas je, mírně řečeno, ne zcela příjemný. Už to vypadá, že natáčení skončí fiaskem, když se objeví mladá a krásná začínající herečka Kathy Seldenová, která nejprve okouzlí Dona a poté přijme nabídku, aby Linu dabovala…
Zpívání v dešti, jeden z nejslavnějších filmových muzikálu všech dob, měl premiéru v roce 1952 a o 33 let později mu jeho scénáristé dali také divadelní podobu. Můžete se těšit na skvělou hudbu, známé písně a brilantní taneční čísla, to vše v klasickém hollywoodském koktejlu milostného románku a bláznivé komedie. Muzikál v Liberci nastuduje stejný tým, který na naši scénu uvedl veleúspěšnou swingovou gangsterku Sugar.
Z webu divadla:
Muzikál Zpívání v dešti pro vás chystá stejný inscenační tým jako v případě veleúspěšného muzikálu Sugar. Ten po dvou letech od premiéry stále zaplňuje hlediště libereckého divadla. Režii má opět Oldřich Kříž, hudební nastudování dirigent a šéf opery Martin Doubravský. Těšit se můžete na Honzu Kříže v roli filmové hvězdy Dona Lockwooda (a také v roli scénografa a autora dramaturgické úpravy muzikálu), na Ivanu Jirešovou a Kateřinu Šildovou v roli jeho hvězdné partnerky Liny Lamontové, také na Silvii Soldánovou a Marii Blahynkovou, které přiznačně ztvární herečku a zpěvačku Kate Seldenovou a konečně na Jana Ravaie a Zbyška Kalinu v roli věčně usměvavého a mírně potrhlého klavíristy Cosmo Browna. V dalších rolích uvidíte Michala Pleskota, Blanku Černou, Zdeňka Nádeníka, ale třeba také Martina Polácha. Nenechte si ujít nový hvězdný liberecký muzikál a přijďte do divadla!