Z muzikálu do muzikálu

24.11.2014 22:00

 

Muzikál od srdce

 

Dalo by se možná spočítat na jedné ruce, jak často je lomnické divadlo během kalendářního roku beznadějně vyprodané. Každopádně 8.dubna do tohoto výčtu přibyla akce, která, bude-li v podobném stylu někdy pokračovat, rozhodně násobky vyprodaných hledišť navýší.

Parta mladých zpěváku, většinou lomnickým školním pěveckým sborem odkojených, si totiž řekla, že jsou sice již základní škole odrostlí, ale to je od zpívání přeci nemůže odradit.
Pod vedením Pavla Hrdiny a Jany Mikulové (ano, podíleli se všichni, ale někdo to trochu kočírovat přeci jen musí...) vymysleli, nastudovali a připravili skoro tříhodinovou divadelní procházku Z muzikálu do muzikálu.
A do posledního místa zaplněné divadlo se rádo nechalo vtáhnout do děje vybraných částí 4 muzikálů – Miss Saigon, Evita, Jesus Christ Superstar a Pomáda.

Fenomén světového muzikálu vtrhnul i na lomnická prkna. Světla, zvuk, choreografie, scéna, kostýmy, prostě vše, co k tomu patří. Ano, našlo by se i pár drobností, které v plánu nejspíš nebyly, ale na druhou stranu zapůsobily v daný moment vlastně mile komicky, jako například nenápadný přesun kulis na pozadí pěveckého vystoupení. Kam se hrabe Broadway s nějakým automatickým zajížděním scény...

Celému večeru samozřejmě vévodily pěvecké a taneční výkony všech protagonistů doplněné o patřičné kostýmy, které, zvláště u Pomády, sklidily velký ohlas. A opět – nemá cenu řešit, zda hlas toho či onoho zpěváka dominoval nebo třeba jestli ta či ona zpěvačka byla trochu slabší. Celý projekt , který se nacvičoval více než 12 měsíců, působí silně právě jako celek. Případné drobnosti totiž zcela a jednoznačně převálcuje evidentní nadšení všech účinkujících na podiu, což nešlo nevidět a startuje to příjemné mravenčení po těle.

Kdo chce na profíky, ať jede do Prahy, v Lomnici se hraje a zpívá srdíčkem.

www.lomnicenadpopelkou.cz/muzikal-od-srdce/d-5494

JSOU TAM I PĚKNÉ FOTKY

 

DALŠÍ FOTKY TADY

www.kislomnice.cz/kis/gallery.php?modul=gallery&akce=galerie_ukaz&galerie_id=310