Caveman - Divadlo Palace, Praha

18.12.2012 19:19

V úterý 18. prosince 2012 jsme se spolužáky z UHK šli na dlouho plánovanou společnou návštěvu divadelního představení Caveman do divadla Palace na Václavském náměstí v Praze. Vstupenky obětavě předem zakoupila Radka Pavlíková. Po různých změnách a přesunech na poslední chvíli byla konečná sestava tato: Radka Pavlíková, Bára Mádlová, Pavel Malchar, Martina Přečková, Dana Pokorná, Ivanka Kozderková a její přítel Lukáš a já. Jela jsem po práci do Prahy vlakem ve 14:44 z Turnova. Do Prahy na Hlavní nádraží jsem přijela asi v půl páté. Nejdříve jsem stihla na Václaváku chvíli vzpomínkového shromáždění na VH, bylo tam obří plátno, kde promítali záznam z loňského koncertu k jeho poctě. Měla jsem štěstí, viděla jsem zrovna své oblíbené kapely PPU a Jasnou páku, postávala jsem tam a bylo mi fajn. Pak jsme se našli se spolužáky a šli jsme pěšky na vánoční trh na Náměstí Míru, tam jsme si dali dva svařáky a povídali jsme si.... No užívala jsem si to. Abychom nešli do divadla s prázdným žaludkem, dali jsme si ještě na Václaváku u stánku tradiční přepálenou klobásu... a byla úúúúúžasná! Divadlo samo o sobě bylo zábavné, bylo to monodrama, velmi vtipná hra o rozdílech v mužském a ženském uvažování. Bavili jsme se celou hodinu a půl, vůbec jsme nevěřili, že je možné, že to tak rychle uteklo (viz níže).

 

A protože se nám po skončení představení ještě nechtělo domů, holky pražačky nás zavedly do jedné bezvadné hospody - jmenuje se Výtopna a je uspořádaná tak, že tam jsou všechny stoly propojené s výčepním pultem a vedou po nich malé kolejničky - a pivo a nápoje pak hostům vozí vláčky! Je to docela zábava. Navíc ta restaurace je v prvním poschodí, je tam celá stěna prosklená a bylo z ní vidět na osvětlené Václavské náměstí. Čekali jsme tedy na volný stůl pro tolik lidí asi 20 - 30  minut, ale nelitovali jsme. A ani to tam nebylo tak hrozně drahé, na to že to je v samém centru Prahy, na Václaváku - pivo desítka stálo 29 korun. ( cz.prague-stay.com/lifestyle/clanek/1022-restaurace-vytopna/ )

 

ROB BECKER - CAVEMAN (hraje: Jan Holík)

"Muži jsou lovci, ženy sběrači"

O představení a o autorovi "Obhajoba jeskynního muže", kterou napsal a na jevišti sám uvádí Rob Becker, představuje humorné přemýšlení o rozdílech mezi muži a ženami a o tom, jak tyto rozdíly vyvolávají často nedorozumění. Představení pro jednoho herce zaplňuje do posledního místa hlediště mnoha divadel v USA i v Kanadě.

Představení "Rob Becker's Defending the Caveman" bylo poprvé uvedeno v roce 1991 a v USA je viděly více než 2 miliony lidí. Než se představení dostalo na Broadway, vyprodávalo dlouhou dobu divadla v San Franciscu, Dallasu, Washingtonu, Philadelphii a Chicagu. Caveman si vydobyl úspěch také v Londýně, Jihoafrické republice a na Islandu a později i v mnoha dalších státech. Rob Becker napsal text během let 1988 - 1991, kdy studoval antropologii, prehistorii, psychologii, sociologii a mytologii.

Rob Becker se narodil v San José v Kalifornii a začal hrát v roce 1981 v Bay Ares. V roce 1989 se objevil v pořadu Late Night (Pozdní večer) s Davidem Lettermanem a od té doby je častým hostem v celostátních televizních a rozhlasových programech, například Good Morning, America (Dobré ráno, Ameriko), The Today Show (Dnešní show), The Charles Grodin Show, CNN, v pořadech "Weekend Edition" (Víkendové vydání), "Talk of the Nation" (O čem se mluví) a "Wha'd Ya Know" (Co víte) s Michaelem Feldmanem na NPR. V červenci 1997 se Becker objevil v pořadu "Oprah Winfrey Show".

Podruhé jsem toto představení viděla 23. 2. 2015 v divadle v Mladé Boleslavi, v rámci předplatitelské skupiny "Úspěšné komedie", opět v podání Jana Holíka. Dojmy stejné, jako poprvé, představení zábavné.

 

Zdroj: https://www.divadlopalace.cz/162/cz/caveman/

 

Tady jsem našla ukázkové video z představení s Jakubem Slachem:

net.boomtv.cz/videa/zobrazitvideo/1845/lifestyle/caveman